Teriyakilohi airfryerissa
Ainesosat:
4 annosta
- 4 kpl pienempää lohipalaa nahkoineen, tai yksi isompi 600-800 g lohifilee
Kastike/marinadi
- 1 dl soijaa
- 3 rkl ruskeaa sokeria
- 1 rkl riisietikkaa
- 1 rkl seesamiöljyä
- 6 hienoksi hakattua valkosipulinkynttä
- 0,5 rkl hienoksi hakattua tuoretta inkivääriä
Lisäksi:
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 0,5-1 dl vettä
Hapanimelä kurkkusalaatti
- 2 kurkkua
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tl hienoksi hakattua tuoretta inkivääriä
- 2 rkl riisietikkaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 tl chilihiutaleita
- 1,5 tl sokeria
- 2 tl seesamiöljyä
- 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 0,5 tl suolaa
- Tarjoiluun seesaminsiemeniä ja kevätsipulia
Valmistus:
- Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja kaada ⅓ kastikkeesta kulhoon. Huuhtele ja taputtele lohifilee kuivaksi ja aseta se sitten nahkapuoli ylöspäin kastikkeeseen. Aseta sivuun 15-20 minuutiksi.
- Kaada loput kastikkeesta kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä. Sekoita maissitärkkelys ja ½ dl vettä ja vatkaa kastikkeeseen. Jatka kuumennusta keskilämmöllä, kunnes kastike alkaa sakeutua ja kuplii kevyesti. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, lisää vettä.
- Lämmitä airfryer kalaohjelmaa käyttäen. Anna lohifileen kuivia hieman ja aseta se nahkapuoli alaspäin paistokoriin. Kypsennä noin 5 minuuttia. Sivele sen jälkeen lohen pintaan muutama ruokalusikallinen kastiketta ja kypsennä vielä 2-3 minuuttia. Tarkista haarukalla, onko lohi kypsää. Paina varovasti fileen paksuinta kohtaa haarukalla ja kun se irtoaa helposti, se on kypsää.
Kurkkusalaatti
- Leikkaa kurkut sopivan kokoisiin paloihin ja sekoita yhteen suolan kanssa kulhossa.
- Sekoita toiseen kulhoon kaikki muut ainesosat paitsi seesaminsiemenet.
- Valuta vesi kurkunpaloista, huuhtele ne kylmässä vedessä ja anna kuivua. Sekoita sen jälkeen kurkunpalaset ja kastike yhteen.
- Paahda seesaminsiemeniä paistinpannulla kunnes ne ovat saaneet kullanruskean pinnan ja lisää kurkkusalaattiin.
- Hienonna kevätsipuli ja ripottele yhdessä seesaminsiemenien kanssa lohifileiden päälle.
- Nauti lohi keitetyn riisin ja kurkkusalaatin kanssa.
Kuva ja resepti: Marianne Pfeffer Gjengedal