Parmesaanikanaa airfryerissa
Ainesosat:
- 2 kpl kananrintafilettä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 2 dl pankojauhoja
- 1 dl raastettua parmesanjuustoa
- 1 dl yrttejä
- 200 g keitettyjä perunoita
- Suolaa
- Mustapippuria
- Paprikajauhetta
Parmesaanikastike:
- 1,5 dl majoneesia
- 1 rkl ranskankermaa
- 50 g raastettua parmesanjuustoa
- 1/4 sitruuna
- 1/4 valkosipulinkynsi (voidaan halutessa jättää pois)
- Tabascoa
Valmistus:
Valmistusaika: noin 30 minuuttia
- Leikkaa broilerin rintafileet kahtia, niin että saat yhdestä fileestä kaksi ohuempaa palaa. Laita ne jääkaappiin siksi aikaa kun valmistelet paneroimista.
- Riko kananmuna kannelliseen purkkiin, esim. hillopurkkiin. Laita kansi paikoilleen, ja hölskytä kunnes kananmunasta on tullut tasainen seos. Kaada seos matalaan, laakeaan astiaan.
- Laita pankojauhot, raastettu parmesanjuusto sekä yrtit tehosekoittimeen tai silppuriin ja tee niistä karkea, mutta tasainen seos. Kaada seos toiseen laakeaan astiaan, esim. lautaselle. Laita vehnäjauhot omaan laakeaan astiaansa.
- Esilämmitä airfryer 200 asteeseen, ja aseta paistokoriin grillialusta (sisältyy Dualfry Grill airfryeriin), jolloin kanafileet saavat hyvän tasaisen lämmön myös alapuolelle sekä hyvän paistopinnan.
- Ota kana jääkaapista ja mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Paneroi vain fileen toinen puoli: kasta se ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi parmesan-pankojauhoseokseen. Aseta lautaselle panerointipuoli ylöspäin.
- Leikkaa keitetyt perunat 2-4 osaan ja pyörittele niitä pienessä määrässä oliiviöljyä, runsaassa suolassa ja lopuksi pienessä määrässä paprikajauhetta. Sekoita joukkoon myös broilerista jäljelle jäänyt parmesan-pankojauhoseos.
- Kun airfryer on valmis aseta kanafileet grillilevylle panerointipuoli ylöspäin. Lisää perunat. Suihkuta hieman öljyä kanan päälle. Kypsennä 12 minuuttia 200 asteessa. Kun airfryer ilmoittaa, että on aika sekoittaa ruokaa niin sekoita perunoita. Kanaa ei saa, eikä kannata kääntää. Tarjoile kana ja perunat suoraan airfryerista salaatin ja hyvän parmesaanikastikkeen kanssa – katso ohjeet alla.
Parmesankastike
- Raasta parmesan juusto ja valkosipuli hienoksi ja sekoita hyvin ranskankerman ja majoneesin kanssa.
- Purista mukaan sitruunan mehu, ja lisää pari tippaa tabascoa oman maun mukaa
Kuva ja resepti: Foodsteps
Suositellut tuotteet