Aromit ovat kahvin a ja ö!
Valmiissa kahvissa on yli 800 erilaista aromaattista yhdistettä, joka on enemmän kuin missään muussa juomavalmisteessa. Makuelämyksen kannalta aromit ovatkin ensisijaisen tärkeitä, ja niiden rooli täydellisessä kahvissa on paljon suurempi kuin mitä ehkä tulemme ajatelleeksi.
Avatessasi paketin mustaa kultaa, joka myös kahvina tunnetaan, kohtaat ensimmäisenä kahvin huumaavan tuoksun. Mutta oletko koskaan kokeillut jauhaa kahvipavut itse? Jauhamalla pavut itse pääset osalliseksi maailmaa, jossa kohtaat uusia, tuoksuja, makuja ja kokemuksia – eikä paluuta entiseen enää ole.
Jauha oma kahvisi!
«Kukkainen, pähkinäinen, trooppinen, mausteinen, makea, hedelmöinen, umami …». Rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja myös kahvia voidaan kuvailla lukuisilla termeillä. Tärkeintä ei kuitenkaan ole se, miten kahvia kuvaillaan, vaan se että kahvisi maistuu hyvältä. Ja parhaalta maistuvan kahvin, sen sinä pystyt valmistamaan omassa kodissasi omilla laitteillasi.
– Kahvipapujen jauhaminen luo uuden ulottuvuuden kahvihetkeesi, on se sitten aamulla tai illalla, kotona tai mökillä. Mikä parasta, kahvipapujen jauhaminen ei ole rakettitiedettä, eikä kallista; tarvitset vain kahvimyllyn, jotta homma saadaan käyntiin.
Puolet aromeista häviää jo 15 minuutin kuluttua
Valitsemalla kahvipavut, ja jauhamalla ne itse varmistat, että kahvit aromi ja maku vapautuu juuri oikealla tavalla, ja ennen kaikkea juuri oikealla hetkellä.
Kahvipapujen aromeista jopa puolet häviää jo viidentoista minuutin kuluttua siitä, kun pavut pääsevät kosketuksiin hapen kanssa. Jauhamalla pavut itse juuri ennen kahvinkeittoa varmistat sen, että pääset nauttimaan kahvin aromeista täyteläisimmillään.
Vastustamaton, mutta ei missään nimessä mahdoton
Papuja jauhaessasi pystyt säätelemään niin karkeusastetta (kuinka hienoksi tai karkeaksi pavut jauhetaan) kuin kahvin vahvuutta (kahvin ja veden sekoitussuhdetta).
Kahvimaailma on monipuolinen, mutta yksinkertaisimmillaan se kiteytyy kuitenkin kahvipapuihin ja raikkaaseen veteen. Kahvipapuja on laajasti saatavilla, joten alkuun pääseminen tänä päivänä on helppoa.