Tämä Feel Good Kitchen -blogin Ainon ideoima sileä ja kuohkea, tomaattinen ja lämmittävä keitto valmistuu helposti ja nopeasti Power Fuel -tehosekoittimella!
Paahdettu tomaattikeitto cashewkermalla (vegaaninen & gluteeniton)
- noin kilo kypsiä tomaatteja
- sipuli
- muutama valkosipulinkynsi
- muutama lehti tuoretta basilikaa
- pari oksaa tuoretta rosmariinia
- 1 tl timjamia
- 1 tl suolaa
- ripaus chiliä
- ripaus pippuria
- vajaa 1dl oliiviöljyä
- 2 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
- Cashewkermaa varten 1 dl cashewpähkinöitä + ~ 1dl vettä
Liota casheweita runsaassa vedessä vähintään tunnin ajan.
Halkaise tomaatit. Kuori sipulit ja halkaise ne. Sekoita isossa kulhossa keskenään tomaatit, sipulit, mausteet, öljy ja makeutus ja sekoita. Kaada uunivuokaan ja paahda 200 asteessa n. 25 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat saaneet väriä – ja tuoksuvat huumaavalta!
Sillä välin kun vihannekset paahtuvat uunissa, valmista cashewkerma. Valuta liotetuista pähkinöistä vesi pois. Lisää pähkinät ja noin 0.5dl vettä tehosekottimeen ja surruta täydellä teholla niin kauan, että saat kermaa muistuttavan seoksen. Lisää vettä tarvittaessa. Itselläni meni n. desin verran.
Kun vihannekset ovat valmiit ja hieman jäähtyneet, blendaa ne keitoksi. Voit käyttää joko tehosekotinta tai sauvasekotinta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile valmis keitto cashewkermalorauksen ja tuoreiden yrttien kera, kylkiäisenä pari palaa ruisleipää hummuksella.